Wat zoekt u?

Bedrijfspand Bouwbedrijf Boogert

In opdracht van Boogert Holding heeft M3 Architecten een nieuw bedrijfsonderkomen  ontworpen. De uitdaging lag bij de architect om een modern bedrijf, op een fantastische zicht locatie, in een streek waar historische architectuur de boventoon voert.

De referenties voor M3 waren de Zeeuwse waterwerken, civiele constructies die zich in het natuurlijke landschap bevinden. De diagonale lijnen die het Zeeuwse landschap typeren zijn het uitgangspunt geweest voor het ontwerp. De wens die meegegeven is aan de architect is dat het bedrijf eenheid uit moet stralen, dit is voor de architect reden geweest om een sculptuur te ontwerpen waarin zowel kantoor, werkplaats en opslag als geheel opgaan.

Ook in het materiaal gebruik wil de architect een brug slaan naar de Zeeuwse civiele werken. Zo zijn de taluds ingezaaid, die het gebouw een extra inbedding in het landschap geven. Voor zowel gevel als dak van het kantoor zet de architect in op natuursteen leien. De machinale timmerfabriek en opslag zal uitgevoerd worden in metselwerk.

 Het bedrijfspand was de start van de totale Masterplan Oosterland. Waarbij de gehele entree van Oosterland aangepast word. Hierbij is de gemeentelijke parkeerplaats, woning en weegbrug verplaatst  en is er een ontsluitingsweg gerealiseerd richting Oostkenshil. De weg zal als ontsluitingsweg dienen voor Bouwbedrijf Boogert, dealer autobedrijf en Oostkenshil II.


Opdrachtgever:
Boogert Holding

Architect:
MIII Architecten

Constructeur:
Adviesbureau van Ooi

Jaartal:
2012