Nieuwe keukens+restaurant ziekenhuis Dirksland

Voor Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis gaan we de keuken, alle afdelingskeukens en het restaurant verbouwen. Op woensdag 24 januari tekenden we samen met het ziekenhuis en leverancier Hofland grootkeuken & maaltijdtransport de samenwerking voor dit project.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis kookt vers met lokale – en seizoensproducten. Jeroen Schrijver, manager Facilitaire Dienst: “Onze nieuwe visie ‘Smaakmakers’ draait om verse maaltijden, deskundigheid, een fijne omgeving en keuzevrijheid: wat, waar, wanneer, hoe vaak en met wie je wil eten, dat kies je zelf.” 

“We zijn als ziekenhuis aangesloten bij het initiatief ’Goede zorg proef je’. Door te werken aan het aanbod en de presentatie van gezonde en duurzame producten in ons ziekenhuis, wordt dat de makkelijke keuze.”

“De vernieuwde keuken biedt straks meer en andere bereidingsmogelijkheden. Daardoor zijn de maaltijden nog verser en wordt er minder verspild. Patiënten kunnen tot kort voor de maaltijd kiezen waar zij trek in hebben en er zijn meer en gezondere keuzes, ook voor bezoekers en medewerkers. Het restaurant wordt een fijne plek om te eten, drinken, ontspannen, werken en ontmoeten”, aldus CuraMare.

Tijdens de verbouwing blijft het ziekenhuis warme maaltijden serveren voor patiënten. Dit gebeurt vanuit een tijdelijke keuken. Voor bezoekers en medewerkers zijn diverse verse broodjes beschikbaar in het restaurant en/of de centrale hal.