Start in 1890

Elk familiebedrijf begint met een ondernemende voorouder. Iemand die een bedrijf start. En een basis legt die zó goed is, dat de generatie daarna verder kan bouwen. Bij ons was die ondernemende voorouder Lukas Willem Boogert. In 1890 vestigde hij zich als metselaar in het centrum van het Zeeuwse dorp Oosterland.


Van oorlog tot overstroming

In de periode tussen de oprichting en nu is veel gebeurd. Zo hielden we ons bedrijf overeind tijdens de economische crisis in de jaren dertig. Daarna brak de Tweede Wereldoorlog uit, waarin Schouwen-Duiveland door de bezetter onder water werd gezet. Johannis en Willem, die samen de tweede generatie vormden, moesten destijds helemaal opnieuw beginnen. En alsof dat nog niet erg genoeg was, volgde in 1953 de watersnoodramp. Al het materieel ging door het zoute water verloren.


  • Allround bouwbedrijf

    Na de oorlog en de watersnoodramp volgde een periode van wederopbouw. In die periode was er veel voor ons te doen. Ondertussen diende ook de derde generatie zich aan: Lukas Boogert. Hij nam eerst het metselbedrijf van zijn oom Willem over en daarna het timmerbedrijf van zijn vader Johannis. Sinds die tijd is Boogert het allround bouwbedrijf dat we nu kennen.


  • Visitekaartjes

    Nu, meer dan een eeuw later, zijn we nog steeds in Oosterland gevestigd. Niet meer in het centrum, maar in een fraai bedrijfsgebouw aan de N59; een visitekaartje vlak bij de entree van het dorp. We hebben in Nederland nog meer van die visitekaartjes afgeleverd. Denk aan Hotel Mondragon in Zierikzee, woonzorgcomplex Bestenwaerd in Dirksland, Buitenplaats Sprielderbosch op de Veluwe en de jachthaven in Bruinisse.

    Passie voor het vak

    Hans Boogert, de huidige directeur, is de vierde generatie in het familiebedrijf. Hij kreeg de vrijheid om te doen wat hij wilde doen, maar kon maar een ding bedenken: zijn vader Lukas opvolgen. Bouwen zit in zijn genen. En ook de vijfde generatie lijkt passie te hebben voor het vak. Dat belooft veel voor de toekomst!