Een bijzondere klus!

In de welbekende Rotterdamse dierentuin hebben we de achterwand en publieksmuur van de Bergdierenrots en Toko Tjitjak in oude luister hersteld.

Eerst is de rots uit 1940 gerestaureerd. Voorzichtig is deze niet oorspronkelijke rots gesloopt, want het authentieke huisje eronder is een rijksmonument en moest zoveel als mogelijk intact blijven. Langs de stalen constructie die er omheen is geplaatst, is nu een nieuwe dierenrots ontwikkeld.

Ondertussen zijn er ook diverse andere klussen aangepakt. Zo is de waterschade in de Sterrenzaal van de Rivièrahal aangepakt, evenals in het directiekantoor. Maar ook het tegelwerk in het neushoornverblijf is door ons onder handen genomen.

Van de Bergdierenrots zijn de achterwand en publieksmuur volledig hersteld door middel van metselwerk, stucwerk en tegelwerk. Daarnaast is het monumentale verblijf binnen in de rots door ons gerestaureerd. Denk aan het herstellen van wanden, vloeren en raampjes.

  • Toko Tjitjak

    In dit gebouw uit 1939 zaten de oorspronkelijke stallen en dienstruimtes van Diergaarde Blijdorp. De afgelopen jaren deed het gebouw dienst als horecapunt. Deze indeling hebben we geheel verwijderd en in oorspronkelijke staat weer teruggebracht. Ook het dak hebben we volledig hersteld. De Toko gaat vervolgens dienst doen als educatieruimte.

    Het nieuwe zogeheten Himalaya-gebied werd voor de zomer van 2022 geopend en zal onder meer rode panda's huisvesten.

    OOK BOUW- OF VERBOUWPLANNEN?

    Bel 0111 641596 Mail

Soortgelijke projecten:

Onderhoud & service

Gem. Schouwen-Duiveland

Sinds 2013 voeren we als bouwbedrijf het meerjarenonderhoud uit aan circa 120 gemeentelijke gebouwen, middels een contract met de Gemeente Schouwen-Duiveland. 

BEKIJK PROJECT
Restauratie

Panden Middelharnis

Wat begon met ‘Heb je twee timmerlieden voor me?’ groeide uit tot een verbouwing van 5 (deels monumentale) panden in Middelharnis.

BEKIJK PROJECT
Restauratie

Hervormde Gemeente Goedereede

De prachtige raampartijen van deze monumentale kerk zijn gerestaureerd.

BEKIJK PROJECT
Restauratie

Résidence Mondragon

In dit voormalige pand van Kort Geytenbeek Architecten realiseerden we 7 luxe appartementen.

BEKIJK PROJECT
Onderhoud & service

Molen Aeolus

Deze molen in Dreischor is in het najaar van 2020 helemaal aangepakt.

BEKIJK PROJECT
Nieuwbouw

Hotel Mondragon

Eens het centrum van alle culturele festiviteiten op Schouwen-Duiveland, is dit monumentale pand inmiddels een ware metamorfose ondergaan. 

BEKIJK PROJECT
Onderhoud & service

Optoppen watertoren

Om de watertoren in Zwijdrecht weer zichtbaar, benaderbaar en beleefbaar te maken, heeft de top een transformatie ondergaan.

BEKIJK PROJECT