Een bijzondere klus!

In de welbekende Rotterdamse dierentuin zijn we de achterwand en publieksmuur van de Bergdierenrots in oude luister aan het herstellen.

Achter de schermen is al hard gewerkt aan de restauratie van de Bergdierenrots uit 1940. Voorzichtig is de niet oorspronkelijke rots in de Rotterdamse dierentuin gesloopt. Het authentieke huisje onder de rots is een rijksmonument en moet zoveel als mogelijk intact blijven. Langs de stalen constructie die er omheen is geplaatst wordt een nieuwe dierenrots ontwikkeld. In dit zogeheten nieuwe Himalaya-gebied gaan onder meer kleine panda’s wonen.

De komende maanden wordt door ons gewerkt aan de restauratie. De achterwand en publieksmuur van de Bergdierenrots wordt volledig hersteld door middel van metselwerk, stucwerk en tegelwerk. Daarnaast wordt het monumentale verblijf binnen in de rots door ons gerestaureerd. Denk aan het herstellen van wanden, vloeren en raampjes.
  • Toko Tjitjak

    Ook gaan we aan de slag met Toko Tjitjak. In dit gebouw uit 1939 zaten de oorspronkelijke stallen en dienstruimtes van Diergaarde Blijdorp. Momenteel doet het gebouw dienst als horecapunt. Er zitten ook toiletten in. Deze indeling wordt geheel verwijderd en erna in oorspronkelijke staat teruggebracht. Deze Toko gaat vervolgens dienst doen als educatieruimte. De oplevering van de werkzaamheden staat gepland in 2022.

    OOK BOUW- OF VERBOUWPLANNEN?

    Bel 0111 641596 Mail

Project in beeld:

Soortgelijke projecten:

Restauratie

Résidence Mondragon

In dit voormalige pand van Kort Geytenbeek Architecten realiseerden we 7 luxe appartementen.

BEKIJK PROJECT
Onderhoud & service

Molen Aeolus

Deze molen in Dreischor is in het najaar van 2020 helemaal aangepakt.

BEKIJK PROJECT
Nieuwbouw

Hotel Mondragon

Eens het centrum van alle culturele festiviteiten op Schouwen-Duiveland, is dit monumentale pand inmiddels een ware metamorfose ondergaan. 

BEKIJK PROJECT
Onderhoud & service

Optoppen watertoren

Om de watertoren in Zwijdrecht weer zichtbaar, benaderbaar en beleefbaar te maken, heeft de top een transformatie ondergaan.

BEKIJK PROJECT